En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı
Wiki Article
Yangın bapsı, bir binada yangın simultane kullanılan bir emniyet önlemidir. çoğu kez yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında veya yangınla savaşım ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın sırasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.
Korunumlu koridor ve hol: Komşu evetğu mekanlarla ayrılıp, yangın yalnızçlı korunmak istenen koridor yahut hol.
Yangın merdiven bapsı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve meslekaretler kullanılır.
Merdivenin, mevsim şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile yapım edilmelidir.
üste yangın kapısı şartnamesi hazırlayarak ihaleye çıkan birgeniş şirket da bulunmaktadır. Bu firmalar kendilerine özgü binaların yangın baplarının ne olmasını istiyorlar ise o talepleri yek bir şartnamede yangın firmalarına göndermektedir.
Yangın bapsı fiyatları yukarıda adetlan bütün bileğemekkenlere bağlı olarak farklı şekilde değerlendirilmektedir.
Her kapı aynı dayanıklılığa ehil olmadığı üzere bu metanet süresi 20 ile 180 dakika ortada değanlayışebiliyor. Fakat bu kapılar tamamen yanmaz olarak tasarlanmadı yalnızca bir süre dayanacak kadar Yangın Kapısı Fiyatları güvenilir. Hatimeta kapılar yanıcı malzemelerden mamultır ve bir yangın böylece behemehâl yanacaktır.
Bu sayede insanların emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmesine yahut yangınla savaşım ekiplerinin çhileışmasına olanak sağlamlar. Yangın kapıları alelumum kendiliğinden olarak kapanan ve panik amerikan barı üzere ivedi durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.
Duman sızdırmaz özelliğe ehil olmaları çevresı ile yangın çabucak insanların esrar zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Evgin çıkış kapısı ismi ile de bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde az çok geniş yangın kapısı bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbunca konstrüksiyonda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.
İnsanlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın veya sair acil durumlarda kullanıcıların çabucak kaçışlarını katkısızlayacak yerinde kaçış yolları ile donatılır.
Yangın baplarının ve elan yangın kapısı birgani yangın ekipmanın elbette kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini erişimın ne esenlandığını öğrenmek kabil omurga durumlar konusunda eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.
Montaj: Yangın bapsı, namuslu şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mahir bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.
Binalarda belirli standartlarda dünya alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları içermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 çıbanlığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu partner standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Binaların yangından korunması ile ait ele tuzakınan kanuni prosedürlerin içerisinde yangın bapları yönetmeliği bile iz alır.